Kasvatustyöni

Koirien parissa olen ollut lähes koko elämäni ja innostunut koiraharrastuksesta, niin näyttelyistä kuin palveluskoirakilpailuista jo varhain lapsuudessani.

Varsinainen koirankasvatus alkoi vuonna 1968 ja siitä lähtien olen kasvattanut sekä suursnautsereita että kääpiösnautsereita. Vuodesta 2013 on toinen tyttäristäni, Julia Alfthan-Kilpeläinen, virallisestikin jakamassa kasvatusharrastustani. Hänellä on ollut p&s värisiä kääpiöitä vuodesta 1988 lähtien ja nyt myös vuoden vanha riiseni. Perheeseeni ei koskaan ole kuulunut montaa koiraa vaan jokaisen kanssa ehditään touhuta – siis ihan tavallisia perhekoiria. Samoin kasvattamamme pennut kehittyvät täysin perheoloissa ja näin niiden on helppoa myös jatkaa iloista elämää uusissa kodeissaan. Samalla pennuilla on hyvä mahdollisuus edistää sosiaalisia kykyjään omien, aikuisten koiriemme kanssa.

Kääpiösnautserikasvatukseni perustuu yhdessä ystäväni Gunnel Adlercreutzin (kennel Adlers) Italiasta tuomaan mustahopea narttuun SF MVA Scedir Hallopepper vuonna 1991.

Sen jälkeen olen tuonut kasvatustyöhöni mm. seuraavat urokset: Italiasta SF MVA Malya Silverfrostywhiskers, vuonna 1992, Ruotsista osittain ”jenkkisukuinen” FIN CH Falkendal’s Rascal vuonna 1998, Italiasta FIN & RUS CH FINJW-03, FIN W-03, -04,EW-03 Scedir Carygrant vuonna 2002 ja jälleen Ruotsista C.I.B. NW-09 Noble Monument’s Fit For Beries vuonna 2008. Seuraava tuonti tuli Venäjältä, Amori Marti Gallileo v. 2015  ja sen jälkeen olikin aika täydentää narttulinjaani espanjattarella Silium McNallyllä vuonna 2016.  Seuraavat tuonnit ovatkin myös Espanjasta. Pippuri/suola uros FI & BALT CH, BALT JCH Maquiavelo de Akra-Leuka sekä mh narttu Ishtar de Akra-Leuka kuuluisan,  nykyään Venäjällä, vaikuttavan Supertrampin sisar.

Kasvatustyössäni olen aina korostanut hyväluonteisten ja terveiden, samalla myös ulkonäöllisesti, rotumääritelmän mukaisia, klassisia snautsereita. Työni perustuu tinkimättömyyteen jalostukseen käytettävien yksilöiden valinnassa.

Suurimpana tavoitteenani ovat tyytyväiset Beries-koirien omistajat, jotka saavat nauttia tästä hienosta rodusta ja sen toivottavasti mukanaan tuomasta uudesta harrastuksesta. Menestyksen takana ovat nämä taitavat ihmiset, jotka ovat antaneet kasvateilleni parhaat edellytykset ja heistä on tullut hyviä ystäviäni.

Työni on palkittu:
Suomen Kennelliiton VUOLASVIRTA- palkinto:                1983 suursnautsereiden.           2016 musta/hopeiden                2018 pippuri/suola kääpiösnautsereiden kasvatustyöstä.

Saksan Snautseri-Pinserikerho kultainen ansiomerkki
Suomen Suursnautserikerho kunniajäsen
Suomen Suursnautserikerhon kultainen ansiomerkki
Suomen Snautseri-Pinserikerhon hopeinen ansiomerkki
Suomen Palveluskoiraliiton hopeinen ansiomerkki

Olen seuraavien yhdistysten jäsen:
Suomen Koirakasvattajat ry SuKoKa
Suomen Kääpiösnautserikerho ry
Suomen SuurSnautseriKerho ry
Suomen Kennelliitto ry

mh-kasvryhma-04

Yhteystiedot

Anneli Alfthan
+358 400 414 590
anneli.alfthan ( at ) gmail.com


Warning: Undefined array key 2614 in /var/www/fs1/7/beriesne/public_html/wp-includes/nav-menu-template.php on line 211